Mindfulness

I en fortravlet eller stresset hverdag kan tiden og vores egne ambitioner løbe af med os. Fokus kan blive tåget, forsvinde eller forvrænges, hvilket kan føre til frustrationer, der tynger, tankemylder og måske reaktioner, som ikke stemmer overens med vores eget selvbillede.

I den situation er det nærliggende, at der opstår en længsel efter at finde mere ro og række ud efter det, vi synes, virkelig betyder noget. Det kan være i samværet med familie, venner, på arbejde, ved fritidsaktiviteter eller blot, når vi er alene med os selv.

Nærvær og nuet er kernen i mindfulness. Mindfulness-træning handler om, at du kommer til stede lige nu, skærper dine sanser, er opmærksom, mærker efter i dit liv og kommer i god kontakt med dig selv.

Frem for at gøre tingene sanseløst og per automatik, kan du blive i stand til at bringe dig selv fuldt tilstede i nuet med en accepterende holdning dér, hvor du befinder dig nu, uden at du undertrykker dine tanker og følelser.

I opmærksomhedstræning og ved træning af accept indenfor mindfulness er meditation en vigtig teknik. Meditationen hjælper dig med at blive bevidst nærværende og holde fokus uanset, om du befinder dig i en situation, hvor du føler dig godt tilpas, eller du agerer indenfor et felt af omstændigheder, du ikke bryder dig om.

Ved at holde fokus og mærke efter i dig selv, finder du den bedste og mest velovervejede vej fra nuet og frem. Nuet bliver værdifuldt, og den tid, du har, bliver til noget særligt, hvorfra du henter energi og glæde.

Hos os finder du mange års erfaring indenfor mindfulnesstræning.

Mindfulness bruges i klinikken ved behandlinger, og du kan deltage i mindfulness-kurser.